13 oktober 2024

20 Milestones van 20 jaar Pure Skin

20 MILESTONES IN DE ROARING TWENTIES VAN PURE SKIN

Jawadde… Als ik zo terugkijk op 20 jaar Pure Skin dan zijn er exact 20 gebeurtenissen die heel veel betekend hebben en die spontaan in mijn hoofd opduiken. Als dat geen leuk toeval is… Soms waren die gebeurtenissen hilarisch, af en toe beetje gênant, vaak een stap vooruit maar soms ook een misser waar ik dan toch weer wijzer van geworden ben. Ik heb ze one by one in mijn socials met jullie gedeeld, maar ik zet ze graag voor jou ook nog even samen in deze blog. Leef mee met The history of 20 years Pure Skin.

Milestone 1.

SCHOOLMOE MAAR EEUWIG LEERGIERIG

Tijdens mijn studiejaren had ik altijd al een enorme interesse in de wetenschappelijke vakken. Biologie, chemie… dat intrigeerde mij enorm. Ernstige gezondheidsproblemen waren een grote spelbreker waardoor ik 3 jaar langer deed over mijn humaniora (helaas, er was nog geen Bednet). De interesse in een medische opleiding was er nog steeds, maar de motivatie om nog minstens 7 jaar lang verder te studeren was er niet meer 😥. Dus ik dacht bij mezelf “waarom zou ik niet kiezen voor een job waar ik op een positieve manier kan bijdragen aan de feelgood van mensen door hen te verzorgen”. En zo gedacht, zo gedaan. Ik volgde eerst de opleiding schoonheidsspecialiste en medische pedicure. Later heb ik volledig mijn hart gevolgd door de opleiding als huidtherapeut te voltooien en zo uiteindelijk op de plek te komen waar ik echt wou zijn. De diepere betekenis van ons grootste orgaan ontrafelen en helpen te verbeteren, het blijft mijn uitdaging.

Milestone 2.

NAAR SINT-TRUIDEN OF ALL PLACES

Tijdens mijn kinder- en jeugdjaren vertoefde ik heel vaak bij mijn grootouders in Sint-Truiden. Als monitor bij de jeugdwerking bouwde ik hier een mooi sociaal netwerk uit. En vele mooie herinneringen! In de zomer van 2004 woonde ik in Riemst. Ik speelde toen al met het idee van mijn eigen bedrijfje. Tijdens een opleiding kwam ik te weten dat er een mooi pand te huur kwam in Sint-Truiden. En ja, you can take the girl out of Sint-Truiden maar you can’t take Sint-Truiden out of the girl…. Dus, snel dat pand bezoeken! Op het moment dat ik er binnenstapte en zag dat het niet alleen de mogelijkheid bood om er mijn eigen instituut te vestigen maar ook om er te wonen, was ik op slag verliefd . Financieel was het een sprong in het diepe. Ik begon werkelijk van nul. Met een bang hartje. Maar mijn mindset “If you can dream it, you can do it” gaf me de moed om het aan te durven. En kijk nu waar ik 20 jaar later sta. Soms moet je gewoon je dromen volgen.

Milestone 3.

START MET EEN SURPRISE

1 oktober 2004. Startschot Pure Wellness om 13 u. Stijf van de zenuwen (of wat had je gedacht) stond ik te wachten op mijn eerste klant. Weken had ik toegeleefd naar dit moment. Alles tot in de puntjes voorbereid. Over alles had ik nagedacht, maar niet over dit! Ik zie het nog voor me. Mijn klant rijdt de parking op in een groene Golf cabrio. En hallo, wie stapt uit? Een man 😱. Hij wou zich graag goed laten verzorgen. Maar ik had geen verzorgingsmerk voor mannen. Gelukkig heb ik er toen een goede draai aan kunnen geven. En meteen was bij mij het zaadje geplant om ook te starten met verzorging voor mannen. Dat leidde soms tot gekke situaties. Ik heb verschillende keren mannen moeten aangeven dat ze op de Naamsesteenweg zaten en niet op de Luikersteenweg 😉. Maar desondanks dat heb ik nu een heel trouw mannelijk cliënteel. Wist je dat ik dagelijks 1 mannelijke klant in de praktijk over de vloer krijg? Het eerste mannenmerk waarmee ik van start ging was dan ook high level in skincare, namelijk 4VOO. Helaas kwam er na 16 jaar door corona een abrupt einde aan deze brand. Gelukkig voor de heren heb ik nu andere, nog betere alternatieven.

Milestone 4.

EEN FLINKE SPRONG VOORUIT MET EEN FLAIR ACTIE

Pure Wellness: een nobele onbekende in Sint-Truiden, nog geen sociale media in die tijd… hoe laat je dan van je horen? Ik had old school een persoonlijke brief op briefpapier gemaakt met een leuke welkomstactie en die ging ik persoonlijk in de brievenbussen droppen. En ja, daar kwam wel reactie op. Zelfs mijn allereerste klant die reageerde op die brief, komt nog steeds bij mij. Zo dankbaar voor!

Er waren geen sociale media, maar er waren wel ‘de boekskes’ waaronder de Flair. Omdat mijn instituut nog niet rendabel was, werkte ik ook nog parttime bij ZOZ, een reclamebureau. Daar ontwikkelde zich mijn creatieve kant. En ik leerde er ook hoe je media kon benaderen. Bijgevolg werd ik door de redactie van Flair gecontacteerd of ik geen voorstel kon doen voor hun allereerste concept met 2 voor de prijs van 1. Ik wist niet wat er mij te wachten stond, maar zei “yes, I can” 💪🏼. Het was een boeiende leerschool. Er kwam ontzettend veel volk op deze actie af en Pure Wellness was vertrokken. Ik leerde er vooral uit dat ik graag meer diepgaande kennis wou over de huid. De stap naar terug studeren naast mijn fulltime zelfstandige job bij Pure Wellness was een logisch gevolg. Ook Bongo pikte kort daarna Pure Wellness op en daar richtte ik me al minder op het wellness gebeuren maar eerder op huidverbetering.

Milestone 5.

MIJN EERSTE LEARNINGS OVER ANTI-AGING

Ik ben altijd enorm leergierig geweest en gebleven. De tijd was rijp om me te verdiepen in het proces dat onze huid doorloopt in de tijd en hoe de tekenen daarvan zo mild mogelijk te maken. “Hoe” en “Waarom” zijn wellicht mijn meest gestelde vragen. Tijdens opleidingen wisten ze al snel wie Joyce Buttiens was, door de vele vragen die ze stelde 🤦‍♀️. Ik wilde altijd alles weten. Van naaldje tot draadje. Niet alleen de oppervlakkige verhaaltjes, ik moest de diepgang kennen vooraleer ik voldaan naar huis kon gaan. Soms ging ik met leerhonger naar huis, was ik niet tevreden en zocht ik het op een andere manier verder uit. Tot op de dag van vandaag leer ik niet alleen uit boeken, maar volg ik ‘s avonds wereldwijd webinars en seminars over de effecten van well-aging en onze huid. De belangrijkste learning blijft dat bij 100% skincare er 50% van binnen en 50% van buiten komt. Daarover kan je elke dag blijven bijleren. Precies dat maakt het zo boeiend voor mij. Net zoals mensen te kunnen helpen. Ook al vinden anderen de oplossing niet, ik blijf zoeken om het toch te kunnen verbeteren. Het lukt me niet altijd maar toch heel vaak. En dat maakt mijn job zo leuk. Mensen helpen om zich goed te voelen in hun vel, hen te laten stralen van zelfvertrouwen en te laten genieten. Daar doen we het voor.

Milestone 6.

NIEUWE BENADERING, OP ZOEK NAAR NIEUWE PRAKTIJK

Met meer focus op skincare drong de behoefte aan een anders georiënteerde praktijk zich ook op. Iets anders huren? Huh, toch liever zelf iets uit de grond stampen (die ondernemingsdrift blijft natuurlijk aanwezig). In 2005 begon de zoektocht naar bouwgrond voor de nieuwe praktijk. Liefst in Sint-Truiden natuurlijk. En die was vrij snel gevonden. Op amper 3 km van de praktijk waar ik gestart was, lag een mooi hoekperceel ⭐️. Ook daar begon instant het dromen. Dat dromen was in aanvang wat big, maar met beide voeten op de grond is het wel iets haalbaars geworden. Ik weet nog dat we daar op die grond stonden, net het contract bij de notaris getekend, de fles champagne gekraakt en bij mezelf dacht “en hier moet nog een huis opkomen, hoe gaan we dat doen”? Een normale angst die herkenbaar zal zijn voor velen onder jullie. En je ziet, het is toch gelukt. Het is bovendien naar mijn gevoel toch wel een pareltje geworden waar ik enorm trots op ben. Een warme thuis waar zowel jij als ik pure mezelf kan zijn.

Milestone 7.

P-MAGAZINE ZET MANNEN AAN TOT HUIDVERZORGING

In 2008 was P-magazine 1 van de meest populaire weekbladen in Vlaanderen bij de mannen. Met onderwerpskeuzes als auto’s, film en games maar ook politiek, sociologie, wetenschap, muziek en literatuur. En vooral met elke week een coverstory met een BV-covergirl 😀. Ik bedacht me dat ik niet op die cover wou staan (laat Ann Van Elsen dat maar doen), maar wel de impact van mannenverzorging en het belang ervan in dat blad eens in de picture wou zetten. Onder het motto ‘een verzorgde man is een meer succesvolle man’ zocht ik contact met hun redactie. Ik slaagde erin om de hoofdredacteur van P-Magazine in mijn praktijkstoel te krijgen. Ik was voor hem de engel en de duivel tegelijk. De engel voor de hemelse gelaatsmassage en het resultaat, de duivel toen ik zijn zwarte puntjes uitkneep. Maar ik kreeg wel een mooi lovend artikel in zijn magazine en heb zo toch weer wat mannen overtuigd van goede huidverzorging 😉.

Milestone 8.

MICRONEEDLING, EEN NIEUWE LIEFDE

We zijn inmiddels oktober 2009 en goed gesetteld in het nieuwe pand in Kerkom. Via een bevriende collega kom ik in contact met de familie Van Gogh en Dermaquest. Met Els Van Gogh, een vrouw met – hou je vast – meer dan 50 jaar vakervaring, klikte het meteen en ik heb van haar ontzettend veel geleerd. Merci Els 🙏. Via haar kwam ik in contact met het vervolg op mijn eigen microneedling ervaring. Ik rolde namelijk zelf al van het prille begin mijn huid met een dermaroller en nu ontdekte ik de eerste generatie medisch needlen. Als ik nu terugdenk aan de bloederige (en jawel helaas ook pijnlijke) taferelen die deze needling meebracht, ben ik gelukkig dat mijn drive mij altijd op weg heeft gezet om verder te zoeken naar mildere methodes. Ondertussen ben ik expert in microneedling en aan de slag met de vierde generatie: biomicroneedling. Niks bloederigs of pijnlijks meer, maar wel subliem resultaat 👌.

De Familie Van Gogh verdeelde in Huizen ook het merk Dermaquest. Dermaceutica die de huid in vraag stellen en er een antwoord op bieden. Het was mijn eerste kennismaking met dermaceutica. En dit was alvast het prille begin van een nieuwe liefde.

Milestone 9.

VAN PURE WELLNESS NAAR PURE SKIN

In 2010 is dankzij Els Van Gogh mijn focus van wellness volledig overgeheveld naar huidexpert en heb ik mede dankzij een branding expert mijn volledige expertise gefinetuned. Er werden heel wat behandelingen en samenwerkingen stopgezet. Omdat het mijn missie werd om mannen en vrouwen met een druk actief leven naar een betere huid en gezondheid te helpen moest ik dingen opgeven om focus te houden op mijn doel: huidverbetering en -verjonging.

Milestone 10.

MARKETING INSCHAKELEN OM PURE SKIN BIJ MIJN DOELGROEP TE DEFINIËREN

Pure Skin groeide heel snel en ik wilde voor jou als klant een heel duidelijk beeld naar buiten brengen van wie ik ben en wat en wie ik met Pure Skin wilde bereiken. Daar heb ik met brandingexpert Katlijn Voordeckers van Opmerkelijk een helder fundament voor opgezet, waar ik na 10 jaar nog steeds op bouw en brouw. Zo ontstond ook het verhaal van Pure jezelf zijn: ik ben wie ik ben. Zeker geen typische specialiste. En ik vind het ook heel belangrijk dat ook jij jezelf mag en kan zijn. Zo bereiken we samen de beste resultaten met de pijlers Pure Skin – Pure Dieet – Pure make-up.

Milestone 11.

METEN IS WETEN

Mijn wetenschappelijke interesse is natuurlijk ook nooit verdwenen. Tijdens mijn opleiding als huidtherapeut zag ik bovendien heel wat apparatuur langskomen. Ook mijn mentor Els Van Gogh werkte met diverse apparaten. Vooral haar apparaat voor huidanalyse intrigeerde me. Het was ook een toestel dat je voornamelijk bij dermatologen en skin clinics zoals die van Els zag staan. De kostprijs bezorgde me eerst nachtmerries en toen ik erover sprak met collega’s verklaarden vele me zot omdat ik zo’n investering wilde doen om een huid te analyseren. “Hoe dacht ik dat in godsnaam ooit terug te verdienen😳?”  Nee, ik heb het nooit volledig terugverdiend. En toch heb ik zelfs de tweede generatie Visia aangeschaft omdat ik ervan overtuigd ben dat enkel als je een wetenschappelijk onderbouwde analyse doet, je de beste plannen en oplossingen kan formuleren. Ondertussen is de markt overspoeld door copycat toestellen en doet iedereen analyses. Blijkbaar is visionair zijn en inspelen op toekomstige behoeften van de markt mijn sixth sense. Eigenlijk wil ik alleen maar het beste voor mijn klanten. Ondertussen heb ik meer dan 5000 huidanalyses uitgevoerd met mijn Visia huidanalyse.

Milestone 12.

LASEREN LEEK VEELBELOVEND

In de roes van vernieuwingsdrang maak je helaas ook wel eens fouten. Laseren werd alom geprezen als het nieuwe tovermiddel voor probleembehandeling en huidverjonging. Ik liet mijn oog vallen op een laser waarmee ik mensen met acné, couperose, pigmentatie en huidveroudering effectief kon behandelen. Als huidtherapeut jeukten mijn handen om met zo een mastodont te starten. Het was ook een extreme investering. De resultaten waren top, de behandelingen fijn om te doen, maar ik had 1 ding over het hoofd gezien. Ik had niet voldoende rekening gehouden met mijn doelgroep. Mijn drukbezet cliënteel wou geen hersteltijd en wilde niet enkele dagen met zichtbare ongemakken rondlopen 🤷‍♀️. In Nederland was het een succes, maar bij mij in de praktijk lukte het niet. Het had een enorme impact op mezelf. Ik moest mijn mind resetten. Ik heb dan maar al mijn kracht gezet op mijn kennis en op microneedling. Nu weet je meteen ook waarom ik vandaag de dag werk met een externe lasertherapeut. Dat geeft me rust in mijn ondernemen. En plezier en resultaat blijven voor mij prioriteit. Je ziet, het is ook hier niet altijd rozengeur en maneschijn ☹️.

Milestone 13.

EEN MAKE-UP ROLLS ROYCE OP MIJN VLOER

15 jaar geleden had de pijler Pure Make-up nog geen krachtpatser van het kaliber van Dermaquest naast zich staan. Een bevriende collega werkte al langer met het merk jane iredale, dat op dat moment zijn 15de verjaardag vierde. Ik was verrast hoe vederlicht deze minerale make-up aanvoelde en wat die deed met de huid. Het feit dat jane iredale pionier in minerale make-up was, trok me al bijna over de streep. Het feit dat ze ook nog eens the skincare make-up aanbood die de huid deed herstellen na mijn intensieve huidverbeterende behandelingen zoals peelings en microneedling overtuigde me volledig.

Het was dadelijk een schot in de roos 🎯. Nu 15 jaar later ben ik nog enthousiaster over de brand en de ontwikkelingen. Ik heb veel zien veranderen door de jaren heen, ik heb veel minerale make-up paddestoelen uit de grond zien komen. Maar mijn hart blijft toch nog steeds sneller kloppen voor de Roll Royce onder de minerale make-up merken. Wat mij zo enthousiast maakt? Hoe ik het zelfvertrouwen van klanten met een vleugje make-up zie groeien, en dat op een hele pure manier. En dat het zo snel en makkelijk aan te brengen is en onberispelijk blijft zitten, is de kers op de taart.

Ik heb overigens jane iredale 2 x irl mogen ontmoeten. Tot op de dag van vandaag is ze nog steeds actief met haar merk bezig. Haar leeftijd blijft een goed bewaard geheim🤔. Typisch voor de allergrootsten? Ook die van Chanel designer Karl Lagerfeld was in modekringen heel lang het grote geheim.

MILESTONE 14.

DE TWEEDE ROLLS ROYCE MAG BINNENRIJDEN

Met 1 merk kan je nooit iedereen optimaal helpen. Daarom ging ik op zoek naar een tweede merk en dat was eigenlijk heel snel gevonden (dacht ik). Ik had al een tijdje jane iredale in huis en de leverancier Home off the happy Skin heeft nog andere krachtpatsers in hun huis. Onder andere Advanced nutrition programme en Environ. De kracht van vitamine A kende ik al vanuit mijn Dermaquest gamma. En wat ik hoorde over de resultaten, maakte mij ook wel enthousiast. Door het eerst zelf uit te testen, geraakte ik nog meer overtuigd.

Erachteraan dan maar. En daar kwam het probleem 🙃. Het merk geniet van exclusiviteit en ze beschermen hun centra – wat ik uiteraard ook waardeer. Er was 1 collega in de regio die er al mee werkte. Maar als ik iets echt wil, dan word ik een heuse pittbul. Ik laat niet los.

Ik heb heel vaak een ‘nee’ mogen horen, maar na een jaar stalken is het me dan uiteindelijk toch gelukt. Enkel omdat de leverancier meegezogen werd in mijn enthousiasme en zag hoe ik met hun andere merk jane iredale omging. Wat ben ik nu 10 jaar later enorm dankbaar dat deze krachtpatser tot hoofdmerk bij Pure Skin is uitgegroeid. En hoe deze Rolls Royce zich houdt aan zijn kernwaarden. Een huid gezond maken, zien evolueren, geen loze beloftes maar vooral bewezen resultaat dankzij wetenschappelijk research. Niet ingaan op marketingtrends, maar de kracht uitspelen van vitamines, peptides, zachte zuren en microneedling uiteraard. Love it 💙.

Milestone 15.

HOERA! NEEDLEN ZONDER BLOED, ZONDER PIJN

De bloederige en pijnlijke toestanden met de eerste vorm van medische microneedling, deden me al vrij snel op zoek gaan naar alternatieven. Bij voorkeur met een nog mooier resultaat. En zo kwam ik terecht bij de Dermapen. Meer minuscule gaatjes, veel minder pijn, je kon ook veel mooier rond de tere oog- en lipzone werken en ook de downtime (hersteltijd) was een heel stuk minder 🙌.

Een mooie vooruitgang. Zeker voor de drukbezette klanten bij mij in de praktijk. Het onderwerp needlen had al heel lang mijn bijzondere aandacht. Ik begon me ook meer en meer te verdiepen in de materie en legde contacten met verschillende artsen in de wereld die zich bezighielden met microneedling. Waaronder Dr. Lance Setterfield, die samen met Dr. Des Fernandez aan de wieg stond van microneedling. Ik deelde mijn resultaten en vroeg feedback. En daar kwamen bijzondere inzichten/learnings uit.

Milestone 16.

EVEN HELEMAAL BUITEN MIJN COMFORTZONE

De bijzondere inzichten over mijn ervaringen met microneedling en de impact van pigmentatie alsook het aangename contact met Dr. Lance Setterfield leidde ertoe dat ik in mei 2016 uitgenodigd werd om op een medisch huidcongres in Dubai te komen spreken. Ik weet nog goed dat ik in eerste instantie “nee” zei omdat het Engels me niet zo machtig was en ik me toch wel vrij onzeker voelde om er in grote groep over te praten. Mijn bevindingen en expertise met jullie delen in de praktijk da’s 1 ding, maar dit… ver buiten mijn comfortzone.

Maar ik liet me toch overtuigen. Ik ben een doorzetter en ik bereidde me goed voor, ik visualiseerde mezelf naar de plek en ik oefende mijn presentatie. Ik zag daarbij allemaal (of toch veel) vrouwen voor mij. Toen ik toekwam op het congress kreeg ik een figuurlijke slap in my face 😨. Stond ik daar plots voor een groep mannelijke dermatologen en esthetisch chirurgen in een Arabisch land. Hier en daar zag ik een vrouw piepen. Maar dwars door alle angst heen is het me toch gelukt en heb ik ook een mooi stukje van het land kunnen zien. Meer dan geslaagd dus en mijn milestone? Soms moet je je angst aan de kant laten en gewoon doorzetten; anders weet je nooit hoe de ervaring smaakt.

MILESTONE 17.

VERSTERKING OM VERDER TE GROEIEN

En het ging vooruit. Een steeds vollere agenda, langere dagen… In 2013 kwam er versterking bij. Magali startte als stagiair bij Pure Skin. Ik zag dadelijk potentieel in haar. Ze was heel gedreven en heel goed in make-up. Samen hebben we heel wat fun gehad en kennis verworven. Na haar stage heeft Magali 4 jaar in de praktijk gewerkt. We deden samen ook veel leuke opleidingen in binnen- en buitenland.

De te snelle groei dwong me tot andere inzichten. Het legde ook veel druk op mezelf 🤯. Ik was altijd het boegbeeld van Pure Skin geweest, klanten aanvaardden weliswaar Magali, maar hadden toch ook nood aan mijn kennis en kunde. En je kan jezelf niet in partjes verdelen… Na 4 jaar koos Magali voor andere ambities en uitdagingen. En dat deed me beseffen dat voor mij kwaliteit boven kwantiteit ging. Ik heb het jaar na het vertrek van Magali 2 drukke agenda’s naar 1 gebracht. Dat was een stukje loslaten. Maar ik voelde veel meer rust, en vooral nog meer goesting en energie.

Milestone 18.

MAKE-UP EN ANDERE LEARNINGS IN FLORIDA

In 2017 reisden ik en Magali samen naar Florida. Nee nee, niet om te gaan zonnen aan Miami Beach, maar wel om ons onder te dompelen in meer kennis over make-up technieken. Zo volgden we onder andere opleidingen bij make-up artists die Whitney Houston, Jennifer Aniston, Oprah en menig andere celebretie onder handen namen. Was een mega mooie en leerrijke ervaring. We trokken ook rond en bezochten de distributeur van Environ en Jane iredale in de US. Alsook dompelden we ons onder in diverse 5 star medi spa clinics in Miami en Orlando. Van geluk gesproken: in 1 van deze clinics kwam ik in contact met de volgende generatie microneedling. En zo bracht ik de combinatie van microneedling en radiofrequentie mee naar huis. Huidverbetering en verstrakking in 1. En heel belangrijk in mijn praktijk: zonder downtime 👊.

Milestone 19.

EEN KLEINE SPELBREKER ZET ALLES OP SLOT MAAR BRENGT OOK NIEUWE KANSEN

Alles liep lekker. En dan kwam er plots een vervelend beestje op de proppen dat de hele wereld in zijn macht had. En lap, de praktijk ging voor 8 maanden toe 🙀. Als ik dit op voorhand had geweten was ik wellicht in paniek geschoten. Maar deze 8 maanden hebben mij toch vooral veel learnings en nieuwe ontwikkelingen bijgebracht. Ik kon ook nadenken over hoe ik in de toekomst een betere work-life balance kon vinden. En zo heb ik de praktijk tijdens de lockdown helemaal gereorganiseerd. Zodat ik niet alleen een topper ben in de praktijk maar er ook voor mijn meisjes meer kan zijn.

Uit het corona-verhaal zijn ook nieuwe ontwikkelingen ontstaan. Ik heb online huid- en make-up advies gegeven, kwam ook vaak live op sociale media en last but not least: de Pure Skin webshop werd geboren. Ondertussen zijn er na 4 jaar al meer dan 3000 pakketjes door mijn handen gegaan. Pakjes maken, iets wat ik ook heel fijn vind om te doen trouwens 😆.

Milestone 20.

GEPERSONALISEERDE BEHANDELINGEN VOOR WELL-AGING

Na corona kwam er niet alleen een andere balans in de praktijk, maar focuste ik ook meer op behandelingen die je huid zelf aan het werk zetten en zo tot verbetering leiden voor lange termijn. Immers, mooi ouder worden, dat willen we allemaal. En zo zijn de Carboxy, collageen en hyaluron facials op de proppen gekomen. En tot slot is ook biomicroneedling aan het verhaal toegevoegd. Ook voor deze behandelingen volg ik niet de protocollen van de leveranciers maar maak ik er mijn eigen signature behandelingen van. Zodat ik enorm op maat van de klant kan werken en voor iedereen het beste uit de huid kan halen. En wie weet wat de toekomst nog zal geven. Up to the next 🥳!

Nog een persoonlijke mijmering tot slot

In 20 jaar Pure Skin heb ik heel wat mensen en verhalen zien passeren. Samen beleefd en geleefd. Kinderen zien geboren worden, groot worden en afstuderen. Klanten mama, papa of oma en opa worden. Maar helaas ook mensen moeten verliezen. Zo verloor ik in die jaren 6 klanten. Ik ben een heel gevoelig en empathisch persoon en sommige verhalen blijven bij mij echt plakken. Ik ben heel dankbaar dat ik Andrea, Tonia, Gilberte, Miet, Gunther en Roger heb mogen leren kennen maar betreur dat ze alle 6 veel te vroeg en veel te plots overleden zijn. Voor altijd in mijn hart.

Meer blogberichten

Joyce viert met jou the roaring twenties van Pure Skin

Van dinsdag 1/10 t.e.m. zaterdag 5/10: roaring twenties productvoordeel. Het regent fijne cadeautjes voor jou. Kijk snel welke producten van Environ, jane iredale, Miglot, ANP, Marc Inbane,... jij nodig hebt, bestel ze nu en geniet van je extraatjes.

Verder lezen

Je huidbarrière, het veiligheidsjasje

Je huid is je grootste orgaan, en er is onnoemelijk veel over te vertellen. Deze keer wil ik learnings met je delen over je huidbarrière. “De huid-wat” hoor ik je al zeggen… wel,  het beschermlaagje of schild van je huid. En ja hoor, hoe liever jij bent voor de barrière van je huid, hoe gezonder, stralender en liever jouw huid voor jou zal zijn.

Verder lezen

Tournée minerale voor je huid

Dry January gemist? Je krijgt een herkansing met Tournée Minerale in februari. Enig idee wat een maand geen alcohol drinken doet met je gezondheid of met jouw huid? Alcohol droogt uit, niet alleen je lijf maar ook je huid. Zelf merk je misschien ook dat je huid al van nature droger is in de winter? Daarom mijn tips om je huid te hydrateren en te verzachten.

Verder lezen