Veggie lasagne 4p

Ingrediënten voor de veggie lasagne

  • 1 doosje Powerslim lasagnebladen
  • 200 g tomaten in blokjes
  • 400 g verse spinazie
  • 1 groentenblokje
  • 2 el Boursin cuisine light
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • verse basilicum
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220° graden. Voeg de tomaatblokjes, bouillonblokje, basilicum en de Italiaanse kruiden samen en pureer deze met de staafmixer tot een puree. Laat de puree op laag vuur inkoken. Verhit 1 el olie in een pan en fruit de knoflook en ui circa 2 min. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Laat de spinazie vervolgens uitlekken en meng de Boursin er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in met olijfolie. Verdeel de tomatensaus over de bodem en beleg met de lasagnebladen. Verdeel daarover de spinazie en bedek weer met de lasagnebladen. Houd deze volgorde aan totdat de saus en spinazie op is. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag tomatensaus. Zet de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven en laat de lasagne in 20 minuten gaar worden.

Geniet van je veggie lasagne!